Psal se rok 2004…

  • Rok, kdy ČR vstupuje do Evropské unie
  • Minimální mzda roste z 6200 na 6.700 korun (dnes v roce 2024 je 18.700 Kč)
  • Automobilka Tesla je čerstvě narozené dítě (ještě bez účasti Elona Muska)
  • Umělá inteligence poráží lidi v deskových hrách
  • Mobilem roku je Sony Ericsson T630

2004

A pak taky v pražských Řepích oficiálně vzniká živnost vedená na jméno Zdeněk Karásek. Původně jako duo Karásek – programátor / Kunz – grafik. Ten také dává organizaci název a doménu MEDIAGRAFIK.

Důvodem je první oficiální klient. Webové stránky pro společnost RALKO v Mariánských lázních. S hrdostí můžeme říci, že náš první klient je stále náš klient. Děkujeme 👏

Pokrok a vývoj webu RALKO zachycený v čase.
Pokrok a vývoj webu RALKO zachycený v čase.

Celou dobu své existence se věnujeme hlavně webům a online prostředí. Díky našim klientům a jejich požadavkům se postupně stáváme digitální agenturou, která dělá weby, grafiku a marketing pro malé i velké klienty. Postupně se dostáváme k zakázkám pro klienty, jako je Ogilvy, IBM, Adastra a podobní velcí hráči.

2012

V roce 2012 je již nezbytné OSVČ transformovat na SRO a vzniká tak MEDIAGRAFIK s.r.o.. V té době už se sídlem v Benešově a ve zcela jiném složení.

Stále se věnujeme především webům, to se do dnes nezměnilo. Změnil se postup, kdy z komplet vlastního řešení a pokusy s vlastním CMS definitivně přecházíme na WordPress, jakožto nejúspěšnější celosvětovou platformu a přidáváme se k více jak 100 000 vývojářům po celém světe.

Zdroj: https://www.mobiloud.com/blog/wordpress-market-share

Zdroj: https://www.mobiloud.com/blog/wordpress-market-share

2020

S rokem 2020 (a COVIDem) přichází zásadní změna v uvažování nás i zákazníků.

Roste potřeba klientů mít nejen obyčejné weby, ale budovat marketing, který bude hodně online a hlavně ale výdělečný!

  • Chtějí weby, které pracují 24/7. Informují, prodávají i šetří čas.
  • Zajímají se o výsledky: Měříme výkon a průběžně weby ladíme.
  • Využívají další online nástroje: Hodně se orientujeme na PPC a výkonnostní marketing
  • Sociální sítě: Pomáháme klientům se správou kampaní na sociálních sítích

Geneze webu mediagrafik.cz

2024

155

Máme 155 aktivních klientů

89

Provozujeme 89 aktivních webů

1.500.000

Náklady na kampaně v roce 2023 přesáhly 1.500.000 korun.

8

Jsme tým o 8 lidech s různými odbornostmi a zaměřením

Co nám přinesou další roky nikdo neví, ale můžeme tomu jít naproti tím, že budeme mít jasnou vizi a silnou misi, která celému našemu týmu dodá sílu na naší cestě.

A co tedy chceme?

  • I nadále tvořit weby. Silné, kvalitní, vyhledávané a navštěvované. Weby, které budou hrát stále důležitější a nezastupitelnou roly v obchodních procesech našich klientů. Weby, které budou prodávat.
  • Samotný web nestačí, proto se chceme důsledně zaměřit na online ekosystém a přivádět na web kvalitní publikum, které bude nakupovat. Odkud? Z vyhledávačů (přes SEO), z PPC, ze sociálních sítí, z katalogů, ale i kvalitních odkazů.
  • Více se hodláme zaměřit na strategie a marketing obecně. Máme komunikační strategii, umíme vytvořit obsahový plán a usměrnit neřízený marketigový pank do popsaného a organizovaného celku.
  • Chceme více dbát o image našich klientů. Postupně pomáháme sjednocovat firemní identitu. Dodáváme kvalitní a potřebné reklamní předměty nejen pro klienty, ale i zaměstnance.

A konečně ten dárek!

Jako poděkování za dosavadní spolupráci nebo předzvěst spolupráce budoucí, Vám chceme dát náš geniální kabel. Je to “Must have” věc, kterou prostě potřebujete.

Stačí si o něj napsat na kontakt pod videem.